Karjalainen hunajasima

Jaakko Kolmonen
  • 8 l vettä 
  • 250 g fariinisokeria
  • 250 g hunajaa
  • 2 sitruunaa
  • 10 g hiivaa
  • 1 dl rusinoita
  1. pese sitruunat. Kuori keltainen kuoriosa ja pane 10 litran sankoon. Poista valkoinen kuoriosa ja viipaloi sitruunat sankoon.
  2. pane sokeri sitruunoiden päälle
  3. kaada kiehautettu vvesi sankoon ja anna siman makuuntua.
  4. sekoita kolmen tunnin kuluttua simaan hunaja
  5. lisää vesitilkkaan sekoitettu hiiva kädenlämpöiseen simaan. anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
  6. siivilöi sima ja pullota se. Pane pulloihin muutama rusina.
  7. Säilytä simaa kylmässä. Viikon kuluttua se on parhaimillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

wall thickness

  thinnest 12 cm,  indoor wall recommendation 20 cm