Tomuattuvelouté


Veloutékeiton pohja

  • 40g porkkanaa
  • 50g sipulia
  • 40g palsternakkaa
  • 40g selleriä
  • 40g voita
  • 40g vehnäjauhoa
  • 1 l vettä + kasvisfondia
  • suolaa, laakerinlehtiä, pippuria


freesaa juurekset kattilassa. Lisää jauhot ja kuumennettu liemi. Anna keiton hautua noin tunti. Siivilöi. Veloutékeiton voi myös soseutttaa.

Tomaattivelouté | Soupe veltoutée de tomate


  • 400g tuoretta tomaattia
  • 60g tomaattisosettta
  • 25g voita
  • 2l (?) veloitékeitonpohjaa
  • (2dl kermaa)
  • 200g tomaattia, kuutioina.
  • sokeria


Keitä ja kuori tomaatit. Freesaa neljään osaan leikatut tomaatit ja tomaattisose teräskattilassa. Lisää kattilaan veloutékeitonpohja. Keitä n. 15 min. Siivilöi t. Soseuta keitto ja mausta se. Lisää keittoon tomaattikuutiot ennen tarjoulua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

terralympus