karjalainen: Nurmekselaisesta kuvataiteilijasta Alma Pääkkösestä on tekeillä kirja - tietoja teoksista kaivataan

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kulttuuri/item/210348

Nurmekselaisesta kuvataiteilijasta Alma Pääkkösestä on tekeillä kirja - tietoja teoksista kaivataan

Nurmekselaisesta taiteilijasta Alma Pääkkösestä (1908-1988) on tekeillä kirja. Seitsenhenkinen kirjatyöryhmä aloitti työnsä marraskuussa. Hanketta hallinnoi ja teoksen julkaisee Nurmes-seura.
- Tavoitteena on, että teos julkistetaan vanhassa kaupungintalossa pidettävässä Alma Pääkkösen näyttelyssä, työryhmän puheenjohtaja Harri Markkula kertoo. Näyttely avataan vuosien 2021 ja 2022 vaihteessa.

Suurin osa kirjan sisällöstä on Pääkkösen teoksista otettuja kuvia. Teoskuvien lisäksi siinä on henkilöhistoriaa ja arkistoaineistoa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy
- Taiteilijan ja hänen aikalaistensa haastattelujen ansiosta teos on myös pohjoiskarjalaista kotiseutuhistoriaa parhaimmillaan, Markkula lupaa. Teos sisältää lisäksi taitelijan kirjeenvaihtoa, kuvia ja lehtileikkeleitä.

Kirjatyöryhmässä ovat edustettuina Nurmes-seuran lisäksi Alma Pääkkösen perikunta, Nurmeksen kaupunki, Nurmeksen Kameraseura ja Ylä-Karjalan taideyhdistys. Lisäksi siihen kuuluu kolme ammattitoimittajaa.

- Otamme vastaan tietoja Pääkkösen teoksista, jotka ovat yksityisomistuksessa, Markkula sanoo.

Toimikunta toivoo myös muisteluksia taiteilijasta.

Pääkkönen kuvasi maalauksissaan ja veistoksissaan pohjoiskarjalaista luontoa ja sen ihmisiä.

Hän suoritti taideopintoja ABC-piirustuskoulussa, Vapaassa taidekoulussa ja tunnettujen taiteilijoiden yksityisoppilaana Helsingissä.

Jokin aika sitten Pääkkösen perikunta lahjoitti taiteilijan tuotantoa Nurmeksen kaupungille. Lahjoitus käsitti lähes 150 maalausta, piirustusta ja veistosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

terralympus