Crème brûlée

hiukan saattoi olla liian pitkään ja minulta ei löytynyt annosvuokia joten laitoin kahvikuppeihin..

2 h 40 min
AINEKSET

6 annosta

puolikas vaniljatankoa
1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
4 keltuaista
½ dl sokeria

PINNALLE hienoa ruokokidesokeria

OHJE
Halkaise vaniljatangon puolikas. Kaavi sen sisus (siemenet) leikkuuveitsen hamarapuolella. Laita ne ja tanko kattilaan yhdessä kerman ja maidon kanssa.

Kuumenna seos hitaasti kiehumispisteeseen.

Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri, vatkaa niitä hetkisen kevyesti. Kaada kuuma kermamaito munamassan joukkoon ohuena nauhana. Sekoita koko ajan hyvin, mutta älä vatkaa liikaa ettei pinnalle muodostu vaahtoa.

Kaada seos siivilän läpi annosvuokiin.

Nosta annosvuoat syvälle uunipannulle. Siirrä uuniin. Kaada uunipannulle kuumaa vettä niin, että se ulottuu annosvuokien puoliväliin.

Kypsennä uunin alaosassa 190 celsiusasteessa 20 - 25 min. Ota uunista, kun massa alkaa olla hyytynyttä, mutta ei vielä kovaa. Anna jäähtyä jääkaapissa 2 - 3 tuntia.

Ripottele juuri ennen tarjoilua pinnalle ruokokidesokeria. Paahda jälkiruokiin karamellimainen, rapea pinta kaasupolttimella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti