Se sit kimči on pankas


K-kaupan versijuo kuotan https://www.k-ruoka.fi/reseptit/kimchi

Kimchi eli korealainen hapatettu kiinankaali
Ainekset 12 annosta
  • 1kg kiinankaalia
  • 2rkl hienoa merisuolaa
  • n. 5dl vettä
  • 1 porkkana
  • 4 kevätsipulin vartta
  • 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2rkl chilijauhetta
  • 1tl sokeria
  • 1/2-1tl cayennepippuria
  • 2rkl kalakastiketta
Valmistus
yli 60 min
  1. Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se suupaloiksi. Laita kaali kulhoon ja hiero siihen suolaa, jotta se pehmenee hieman. Käytä kumihanskoja. Kaada päälle vesi ja laita kulhoon painoksi lautanen. Anna suolaantua huoneenlämmössä yön yli.
  2. Kaada suolavesi pois ja huuhtele kaali kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  3. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna kevätsipulit. Sekoita valkosipuli, mausteet ja kalakastike tasaiseksi seokseksi ja sekoita porkkanaraasteen ja kevätsipulien joukkoon. Lisää kaali ja sekoita hyvin.
  4. Laita kimchi kannelliseen lasipurkkiin ja painele se tiiviisti siten, että neste nousee pintaan. Anna maustua ja käydä huoneenlämmössä vuorokausi ja nosta tämän jälkeen jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Tarjoa grilliruoan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

23102018