Helsingin sanomat 50 vuotta sitten: Tapakulttuurin tallennus karjalaisuuden edistämistä

https://www.hs.fi/historia/art-2000005589143.html

Tapakulttuurin tallennus karjalaisuuden edistämistä
”KARJALAISUUTTA on ollut tuhat vuotta. Tuntuu mahdottomalta että karjalaisuus siirtyisi näissä oloissa tulevalle polvelle, siksi on tallennettava tapakulttuuri mahdollista renesanssia silmällä pitäen”, sanoi metsänhoitaja Aarno Piltz keskustelutilaisuudessa Karjalaisuus tänään ja huomenna. – – ”Karjalaisuuskysymys on koko Suomen ongelma. Mikäli sitä ei voida tarpeeksi nopeasti ratkaista, voi hyvinkin nopeasti olla tarpeetonta puhua siitä. Kuten alustaja totesi, että mikäli karjalaiset eivät itse auta itseään, ei heitä kukaan muukaan auta”, totesi pääjohtaja Erkki Tuuli. – – Karjalan liiton muuntaminen karjalaisuutta kokoavaksi elimeksi todettiin olleen vaikeata. Karjalan liittohan syntyi lähinnä huolehtimaan karjalaisten taloudellisesta asemasta. – – Karjalaisuuden säilymisen eräänä ehtona piti filosofian lisensiaatti Aune Jääskinen tapakulttuurin tarpeiden virittämistä. ”Näen kaikkein tärkeimpänä karjalaisen sana-, ja perinnäistapakulttuurin tutkimusainesten hankintaa, jotta renesanssin tullen meillä on antaa tämä aineisto käyttöön”, hän sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

friteerattu broileri ja pohjas-karjalazii vägijuomizii

friteerattui paloi ilmai lisäkkeit 300g broilerin fileepihvejä 1 dl vehnäjauhoja Taikina: 3 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauh...