Uusi Aika

en ole vielä katsonut videota mutta artikkelin pohjalta.. http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/29/kotikatsomo-kalevala-vainamoisen-uusi-laulu

Joensuun "Karjalan kieltä ei ole ollutkaan" kohuun v. 2015 http://metsastajan-sydan.blogspot.fi/2015/06/eeva-kaisa-linna-kirjoitti-vastineen.html

1 kommentti:

  1. Itse näin kyseisen tekeleen jo 2015 kun se ensikertaa esitettiin Ylellä kolmena osana. Aikamoinen "taidepläjäys", filosofista ja usein hämärää vuoropuhelua, tahatonta (tai tahattomalta näyttävää tahallista) huumoria sekä paikoitellen vanhaa kunnon turkkamaista "horkkanäyttelemistä" hullunkiilto ja kyyneleet silmissä. Useita hyviä suomalaisnäyttelijöitä Tommi Erosesta Pirjo Lonkaan ja Konsta Mäkelään.

    Siinä täytyy ohjaaja Jari Haloselle nostaa hattua, että mies tekee juurikin sellaista työtä kuin itse haluaa, yleisestä mielipiteestä ja muista sovinnaisuuksista välittämättä. Tässä mielessä hän on samoilla jalanjäljillä edesmenneen opettajansa, Teatterikorkeakoulun ex-rehtori Jouko Turkan kanssa.

    Paljon kertovia ovat myös linkittämäsi Ylen esittelysivun lukijoiden kommentit: toisten mielestä Kalevala - Uusi aika on taiteen nimellä kulkevaa selvää paskaa, toisten mielestä mahtava ja monitulkintainen teos. Omasta mielestäni kyseessä on, kaikesta luotaantyöntävyydestään huolimatta, vähintäänkin mielenkiintoinen elokuva, taatusti suomalaisesta valtavirran elokuvataiteesta selkeästi eroava teos - vaikea lopultakaan sanoa, edukseenko vaiko vahingokseen, vai sekä että.

    Lopuksi vielä, itse elokuvaa tai Kalevala-eeposta ollenkaan sivuamatta: monikansallisten yritysten ja näiden raha/vaikutusvallan kritisoiminen ei ollenkaan ole sama asia, kuin monikulttuurisuuden vastustaminen.



    VastaaPoista

SCP-113 trap

  SCP-113 https://scp-wiki.wikidot.com/scp-113 in this comic, I tried comic page layout of belgian comic magazine