ylakarjala.fi - Levyllinen lastenlauluja karjalaksi / Nurmekseen karjalainen kansanopisto ja kaksi kielipesää

Levyllinen lastenlauluja karjalaksi  
 Levyn tekijäjoukko sai kukkaset julkaisutilaisuudessa Kuntalaisten talossa. Valtimolla juhlittiin sunnuntaina harvinaista levynjulkaisutilaisuutta. Valtimolla toimiva Suomen ainoa karjalankielinen muskariryhmä Linduzet on laulanut levylle lastenlauluja karjalan kielellä.
Levyn nimi on saanut nimekseen Ängyrävängyrä muskariryhmää ohjaavan Raija Kokkolan sanoittaman laulun mukaan. Mukana on myös Paavo Harakan karjalaksi kääntämiä tuttuja lastenlauluja. Levyn on tuottanut Valtimon Suojärviseura ry
note: ängyrävängyrä = känkkäränkkä
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.ylakarjala.fi/uutiset/item/993-nurmekseen-karjalainen-kansanopisto-ja-kaksi-kielipesaa
Nurmekseen karjalainen kansanopisto ja kaksi kielipesää 
Nurmeksen kaupunki edistää rivakasti karjalaisuus-hankettaan Sitran ideakilpailuun. Kaupunki on jo laittanut vireille karjalaisen kansanopiston perustamisen ja kaksi karjalaista kielipesää aikuisille ja lapsille. Lisäksi kaupunki on päättänyt kohdentaa maatkailumarkkinointia erityisesti karjalaistaustaisille ihmisille.
Kaupunginhallitus on perustanut kilpailua varten Satakieli-tukihankkeen, jolle se on varannut rahoitusta 35 000 euroa tälle vuodelle ja 55 000 euroa ensi vuodelle. Hanke aloitetaan välittömästi. 
Sitran Ratkaisu 100 -kilpailu järjestetään Suomen juhlavuoden kunniaksi. Nurmeksen kaupunki osallistuu kilpailuun teemalla "Karjala on voimavara". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

terralympus