ruočin urokku


2 kommenttia:

 1. Muga ollah dielot, ga ozakse elämmö Suomen tazavallas kudai on demokruattine valdivo, da demokruaties zakonat i miärävykset on mahtollistu luadie uvvessah da parembikse - gu vai rahvahal täydynöy omua tahtuo.

  Kansalaisaloite:

  Monikielinen Suomi - ruotsi valinnaiseksi

  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1939

  Rekomendiiruičen tädä kui suomenkielizile muga i karjalankielizile ristikanzoile, ket eletäh tiä Suomes - semmite heile, kudamil on omii lapsii.

  Tiettäväine suajah Suomes eläjät ruočinkielizetgi dai muijen kielilöin pagizijat allekirjuttua tuan initsiatiivan. Hyvä vai ku tarbehekse äijät kirjutettas.

  VastaaPoista
 2. Rekisteröidy karjalaiseksi – vaihda äidinkieleksesi karjala

  Vaihtaminen on helppoa!

  Jo yli sata karjalankielistä on vaihtanut tähän mennessä äidinkielensä karjalaksi. Asiointikielenä säilyy suomi. KKS suosittelee karjalan vaihtamista omaksi äidinkieleksi. Vaihdon voi tehdä nykyään myös sillä perusteella, että katsoo kielen olevan osa omaa identiteettiään. Karjalan elvyttämisen kannalta on hyvin tärkeätä, että se esiintyy väestökirjanpidossa Suomessa puhuttujen kielten joukossa. Mitä suurempi on tilastoitujen karjalankielisten määrä, sitä paremmin saamme julkisia varoja kielemme elvyttämiseen ja kehittämiseen!

  Asian voi hoitaa maistraatissa. Merkitään koodi 98 ja selväkielisenä merkintä karjala.

  Internetissä vaihtaminen käy kaikista helpoimmin. Se onnistuu nettilomakkeella valitsemalla valikosta ylimmäinen eli ”kirjoitettuna alla” ja kirjoittamalla sitten alle karjala. Sivu löytyy täältä

  Muistakaa kertoa asiasta sukulaisillenne, ystävillenne ja karjalaisyhdistysten jäsenille! Te, joilla on nettiyhteys, voitte hoitaa asian yhdessä seniorikarjalaisten kanssa, jolloin heidän ei tarvitse lähteä erikseen maistraattiin.

  http://www.karjal.fi/kks/seura/rekisteroidy-karjalaiseksi-vaihda-aidinkieleksesi-karjala/

  VastaaPoista

terralympus