"Maahanmuuttajille ulkonaliikkumiskielto klo 20-06"

"Maahanmuuttajille ulkonaliikkumiskielto klo 20-06" 
tjaa-a mitäköhän tästäkin kansalaisaloitteesta pitäisi päätellä...
"Maahanmuuttajilla ei ole Suomen kansalaisuutta, eikä kaikista ole varmaa henkilöllisyyttä."
tarkottaisi varmaan että ulkomaalaisturistit eivät saisi liikkua 20.00 - 06.00 välisenä aikana ja käydä baarissa....

sama koskisi myös ruotsalaisia/virolaisia työläisiä/perheenjäseniä joilla ei ole Suomen kansalaisuutta..

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1710

Maahanmuuttajat Suomessa ovat Suomeen muuttaneita ulkomailla syntyneitä henkilöitä, joista käytetään toisinaan myös nimitystä uussuomalainen tai ryhmänä etninen vähemmistö. 
Maahanmuuton käsitteitä 
Vieraskielisistä asukkaista puhutaan tutkimuksissa erotuksena maahanmuuttajiin, kun kaikista maahanmuuttajista ei haluta mukaan suomea tai ruotsia puhuvia paluumuuttajia. Tällöin jäljelle jäävät ns. todelliset maahanmuuttajat, joilla ei ole juuria Suomessa. 
Joskus suomalaisessa mediassa maahanmuuttajista puhuttaessa tarkoitetaan nimenomaan vieraskielisiä Suomessa asuvia, vaikka maahanmuuttajat ovat tosiasiassa vieraskielisiä laajempi joukko.   
Maahanmuuttajat kulttuurissa
Monet ensimmäisen ja toisen polven maahanmuuttajat ovat tunnettuja kulttuurivaikuttajia Suomessa. Silti maahanmuuttajien oma kulttuuri on vielä heikosti tunnettua. Tilanne on sama muuallakin Euroopassa. 
Nykyajan maahanmuuttajakirjailijoita ovat muun muassa Alexis Kouros, Wilson Kirwa ja Zinaida Lindén. Lindénin romaani Ennen maanjäristystä sai Runeberg-palkinnon vuonna 2005. Vuonna 2008 Keniasta kotoisin oleva juoksija-kirjailija Wilson Kirwa valittiin vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. 
- Wikipedia
tuosta Wikipedia artikkelissa ei ole otettu huomioon "kotoperäisiä vähemmistökieliä"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti