Amerikan karjalkkoi vuvvel 1906 - DeKalb, Illinoisis

http://digi.kansalliskirjasto.fi/aikakausi/binding/567041#?page=10

Amerikan karjalaisten pyrintöjä.
PÖYTÄKIRJA.
Tehty Vienan karjalaisten Liiton kannatuskokouksessa Dekalb Illinoisissa syysk. 1p.1906.

§1
Esimieksi valittiin yksimielisesti Antti lv. Keynäs(eliKontradjeff) kirjuriksi Georg Fedorovits Remsujeff.

§2
Luettiin vienankarjalaisten Liiton perustavan kokouksen menosta, joka on pidetty Tampereella Elok. 3—4 päivänä 1906 ja Liiton säännöt;lukemisen toimitti Vaseli A. Keynäs (eli Kontradjeff) ja myös luettiin näytenumerosta kehoitukset karjalaisille.

§3.
Keskusteltiin 3:n sääntöpykälän johdosta että jos on henkilöitä jotka yhtyvät Liiton jäseniksi; yhtyviä olivat seuraavat.
  1. Antti lvanovits Keynäs (eli Kontradjeff)
  2. Georg Fetorovits Remsujeff
  3. Vaseli Andreivits Keynäs (eli Kontradjeff)
  4. Timo Grikorjevits Kontradjeff
  5. Antti Egorjovits Rettijeff
  6. Joseb Petrovits Peterson (eli Tiilikoff)
  7. Aleks Luppovits Remsujeff
  8. Josep Egorjovits Rettijeff
  9. Pekka Fedorovits Remsujeff

Nyt päätettiin lähettää heti 2 doll. eli 10 mk. jäseneltä ja sitten kun saadaan tieto Liiton Esimieheltä Hra Aleks lv. Mitrofanovalta Jyväskylästä että jos hän hyväksyy meidät täällä olevat karjalaiset Liiton jäseniksi, niin heti tiedon saatua lähetämme jäännöksen sum 40 mk. Jäseneltä niin että olemme ensi kokouksessa merkatut jäseniksi. 4 alla mainittua henkilöä lupasivat maksaa 2 doll. eli 10mk. vuodessa
Nim.l:n Kalle Grikorjevits Rettijeff
2:n Timo Kavrilovits Remsujeff.
3:s Jakob Petrovits Lunden (eli Kenijeff.
4:s Stefan Ivanovits Remsujeff.
Rahalähetys y. m. kirjeenvaihti Suomeen tuli kirjuri Georg F Remsujeffin huoleksi.

§ 4
Esitettiin kierto kirjeitä,lähetettäväksi Ameriikassa oleville karjalaisille: esitys sai yksi mielisen kannatuksen ja tätä toimimaan tulivat esimies ja kirjuri. Keskusteltiin että jos tehdään yleinen keräys, suomalaisten keskuudessa Lainakirjaston perustamiseksi Karjalaan mutta jätettiin nyt siksi kun tulee tieto Suomesta Liiton esimieheltä Herra Mitrofanoffilta mutta toivomme että keräyksen toimimme siksikun tulee ensi vuosi kokous.

§5
Esitettiin tilattavaksi 6 kapp. Kerralla karjalaisten pakinoita tämän vuoden loppuun (N:o 4); esitys sai yksimielisen kannatuksen ja päätettiin makso lähettää heti kun tulee lasku.

§6
Esitettiin paikka-kunnan kirjeen vaihtajaksi Karjalaisten pakinoihin kirjoittamaan lehden toimittajalle Herra I. Härköselle, valituksi tuli Vaseli A. Keynäs (eli Kontradjeff) ja esitettiin otettavaksi valokuva joka sai yksimielisen kannatuksen ja päätettiin lähettää kuva Karjalaisten pakinoihin painettavaksi. Ja kirjoitus seuraa mukana. Kokous, päätettiin pitä heti kun tulee vastuu Suomesta ja sitten kokoukseen kutsuu Esimies ja kirjuri.

§7
Kokous lopetettiin Eläköön-huudolla.
Syysk. 1 p. 1906. Dekalb Ills pohjois-Ameriikassa.

Esimies
Andrei lv.Keynäs
(Kondratjeff)

Kirjuri
Mr Geo. Remsujeff
Osoite
Dekalb Ills.
LBx 373.
U. s. of America.

Tässä mainitulta kirjeenvaihtajalta hra V. Keynäkseltä onkin toimitukselle saapunut kirje Ameriikasta, jossa kerrotaan lähemmin Amerikan-karjalaisten hommista, mutta tilanpuutteen tähden on se täytynyt jättää seuraavaan numeroon. Samoin on saapunut ylläolevassa mainittu yhteiskuva kokouksen osanottajista, mutta senkin painatus jää myöhempään.

Pakinain Toimitus.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

wall thickness

  thinnest 12 cm,  indoor wall recommendation 20 cm