YLE: Joensuulainen yritys tutkii Marsin asuttamista Nasan kanssa

Joensuulainen yritys tutkii Marsin asuttamista NASA:n kanssa

Joensuulainen IT-alan yritys Arcusys suuntaa avaruuteen. Yritys aloittaa yhteistyön Yhdysvaltain avaruushallinnon NASA:n kanssa. Tarkoituksena on tehdä oppimisympäristöjä astronauteille ja tutkia Marsin asuttamisen mahdollisuuksia.

IT-asiantuntijapalveluihin ja tietojärjestelmäratkaisuihin keskittynyt Arcusys Oy aloittaa yhteistyön NASA:n kanssa. Yritys tekee astronauteille, avaruustutkimuksesta kiinnostuneille nuorille ja yliopisto-opiskelijoille oppimisympäristöjä.

Yrityksen tekemiä oppimisympäristöjä aiotaan testata ensi syksynä. Tarkoitus on selvittää mahdollisuuksia Marsin asuttamiseen.

– Tarkoituksena on uudistaa, laajentaa ja modernisoida NASA:n käyttämää Epic Challenge -koulutusohjelmaa, jonka tavoitteena on turvata avaruusosaamisen jatkuminen Yhdysvalloissa, Arcusys tiedottaa.

Yrityksen kaupallisen johtaja Janne Hietalan mukaan oppimisympäristöjä on rakennettu Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän ja Tampereen yliopiston kanssa.

– Tavoitteenamme on tehdä myös omaa tutkimus- ja kehitystyötä NASA-yhteistyön puitteissa. Kehitämme edelleen oppimisanalytiikkaamme ja oppimistehon mittaamista, sekä tietysti ilmiöpohjaista oppimismetodia, yritys kertoo.

Mukaan etsitään uusia osaajia

– NASA:n astronautti ja innovaatiotoiminnasta vastaava johtava asiantuntija Charles Camarda vierailee parhaillaan Suomessa tutustumassa suomalaisiin yliopistoihin ja yrityksiin. Tavoitteena on löytää eri alojen yhteistyökumppaneitamukaan Mars-tutkimusohjelmaan, yritys kertoo.

– Camardaa kiinnostaisi saada Suomesta Sustainable Habitation of Mars -tutkimushankkeeseen mukaan esimerkiksi biotieteiden ja komposiittimateriaalien opiskelijoita ja osaajia, Arcusys sanoo tiedotteessaan.

1 kommentti:

Riverijan opastuspäivikkö: 17. pakkask. 2019 Harjoitusravintola Pistaasi päivy

https://www.riveria.fi/palvelut/lounasravintolat-ja-kahvilat/harjoitusravintola-pistaasi-nurmes/