Puran taas itseäni nurmekselaisena

Nurmes on "läpikulkukaupunki" jonka läpi ihmiset ajavat, eivät välttämättä pysähdy kaupungille... Ainoat jotka pysähtyvät ovat ne ihmiset joilla on suhteita kaupungilla esim. sukulaiset taikka joku bisnespartneri...

Työttömyys on tuotannon ja/tai kysynnän puutteetta suhteessa työtä tekeviin...

Köyhyys juontuu kovasta kilpailusta... ja se taas juontuu kun yritykset yrittää päihittää toisiaan ja siinä tulee myös maantieteelliset sijainti-etuudet mukaan... Kansainvälinen kauppa on ollut aina vilkkaampaa sataman läheisyydessä.

Nurmeksen ja Pielisen Karjalan pitäisi tulla asioitten "pääte-/lähtösatamaksi," jos halutaan kehittyä.

Itse en näe mitään tässä viherturismissa, sillä samaa puistoa on ympärillä missä tahansa suunassa, Suomen ja Venäjän puolella.. Kolin kalliotakin menee Venäjän puolelle...ellei turistin "huijaamista" oteta huomioon.. myös kunta-uudistus on vähän "hatusta vedetty".. kaksi köyhää kun yhdistää vauraudet syntyy yksi rikas, toinen vielä köyhempi - eikä kahta rikasta..
Nurmeksen ja Valtimon karjalankieli antaa todisteita "monikulttuurisuudesta" mutta se ei paljoa paina maailmalla, ku on tuntematon ja peitelty kulttuuri... ja sekin on mitä on ilmassa on Karjalaa koskevaa patavanhuutta.

Yks asia jota haluaisin nostaa korkeammalle on "taide." Suomi on korkea-tieteisyhteiskunta joka on jättänyt taiteen vähän oman onnensa nojaan... ja taidekkin on vähän että se pohjautuu todellisuuteen ja arkipäivään, siis tarinankerronta puolella...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

wall thickness

  thinnest 12 cm,  indoor wall recommendation 20 cm