karjalainen: Japanilainen kuvausryhmä löysi kaipaamansa maalaistalon pihapiirin - "Etsimällä etsimme kuvattavia ihmisiä"

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/171259-japanilainen-kuvausryhma-loysi-kaipaamansa-maalaistalon-pihapiirin-etsimalla-etsimme-kuvattavia-ihmisia

Japanilainen kuvausryhmä löysi kaipaamansa maalaistalon pihapiirin - "Etsimällä etsimme kuvattavia ihmisiä"
Armas Härkönen

Japanilaiset Daisuke Semiya ja Masashi Takahashi kuvasivat talvisia maisemia Pohjois-Karjalassa. Oppaana ja tulkkina toimi Jyväskylässä asuva Ayana Palander.

Japanilainen kuvausryhmä on pyörinyt kuluneella viikolla Pohjois-Karjalassa. Kuvauksia on tehty Parppeinvaarassa sekä muun muassa Kolilla, Lieksassa Monolan aitassa, sekä Ilomantsin Mekrijärvellä ja Möhkössä.

- Asialla on Japanin yleisradioyhtiö NHK, ja kuvauksia tehdään Meikyoku - Album -nimistä musiikkiohjelmaa varten. Tässä ohjelmassa esitellään viiden minuutin pätkissä tasokasta musiikkia eri puolilta maailmaa, kuvausryhmän oppaana toiminut jyväskyläläinen toimittaja-koordinaattori Ayana Palander selittää.

Palanderin suosituksesta musiikkiohjelmaan otetaan Sibeliuksen Karelia-sarjaa, Finlandia, ja yllätys yllätys, kansansävelmä Säkkijärven polkka.

- Jean Sibelius teki vaimonsa Ainon kanssa häämatkan Pieliselle vuonna 1892. Ilomantsista ja Lieksasta haimme kuvakulmia Sibeliuksen musiikin taustalle.

Mekrijärven Sissolasta löytyi kuvitukseen sopiva maalaistalon pihapiiri. Kuvauksia tehtiin myös järven jäällä.

- Etsimällä etsimme torstaina Lieksan ja Ilomantsin väliltä kuvattavia ihmisiä, esimerkiksi hiihtäjiä ja kalastajia, mutta oli sen verran pakkanen, että kaikki pysyttelivät sisätiloissa, Ayana Palander harmittelee.

Auringonnousun kuvaus tykkylumisen metsän ympäröimällä Ukko-Kolilla onnistui kuitenkin sitäkin paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Riverijan opastuspäivikkö: 17. pakkask. 2019 Harjoitusravintola Pistaasi päivy

https://www.riveria.fi/palvelut/lounasravintolat-ja-kahvilat/harjoitusravintola-pistaasi-nurmes/