Ylä-Karjala: Tyrmäys karjalaiselle (karjalankieliselle) opistolle


LISÄÄ AIHEESTA:
http://www.ylakarjala.fi/uutiset/item/993-nurmekseen-karjalainen-kansanopisto-ja-kaksi-kielipesaa

2 kommenttia:

  1. Tuase myö kaikin suammo nähtä, kui äijäl tiä Suomes suvaijah karjalan kieldy da tahtotah sidä avvuttua! Hyvin mennäh dielot edehpäi, tulevazuos roih ainos vai parembakse!

    Sit vie ruohtitah sanuo, kui Ven'al virguniekat kaiken aigua luajitah pahua kielivähembistölöile, da kui Ven'an pidäs buiteku opastua Suomelpäi mittumal taval nämmä dielot ruatah oigieh - siksi gu Suomen valdivohäi ainos puolistau kaikkii vähembistölöi da on muitengi ylen pruavednoi...

    VastaaPoista
  2. Ja entistä helpommaksi käy virkamiestasolla karjalan kielen vähättely ja vastustaminen, kun Suomen karjalankieliset erkanevat toisistaan ja ryhtyvät usean erillisen järjestön voimin vaatimaan valtiolta tukea, oikeuksia ja myötätuntoa...

    http://www.karjal.fi/verkolehti/2016/08/suojarven-voulostiseuru-eroi-karjalan-kielen-seuran-kannattaijazenyos/

    Eiköhän nyt ala olla se jälkimmäinen hetki aloittaa työ yhteisen karjalan kirjakielen kehittämiseksi? Tietenkin perinpohjaisen tutkimisen ja monien asiantuntijoiden avulla, kaikki murremuodot huomioon ottaen, yhtäkään murrealuetta vähättelemättä. Jonkinlainen kompromissi se luonnollisesti olisi kaikille osapuolille. Ei se tietenkään ole "kebjie ruado", mutta varmasti välttämätön.

    Eri järjestöihin ja kaiken maailmaan kuppikuntiin jakautuminen, keskinäisestä yhteistyöstä pidättäytyminen plus toisten syyttely ainoastaan edesauttavat karjalan kielen kuolemaa, ja tämä "palvelus" otetaan Suomen valtiovallan piireissä ilolla vastaan.

    VastaaPoista

SCP-113 trap

  SCP-113 https://scp-wiki.wikidot.com/scp-113 in this comic, I tried comic page layout of belgian comic magazine