"...vasemmalla Mamagastro -ruokablogin ihana Maria ja Break Sokos hotel Bomban hotellinjohtaja Sara Suvinen. Mukana kurssilla olivat myös HerkkuLeivonta -lehden Heidi Niskala ja Päivi Kangasniemi. Hienon viikonlopun meille oli järjestänyt Suvin oikea käsi, myynti- ja markkinointipäällikkö Ulla Kärki..."
LANTTUSUPIKKAAT
Taikina
(tästä samaisesta voi leipoa myös piirakat ja sultsinat)
2 dl vettä
1/2 dl maitoa
1,75 tl suolaa
4 dl ruisjauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
voisulaa
Täyte: ("syväin")
1,5 kg lanttua
50 g voita
3-4 rkl siirappia
suolaa
Sekoita keskenään taikinan ainekset, anna levätä jääkaapissa n. puolisen tuntia. Keitä lantut kypsiksi, hienonna ne haarukalla, sekoita joukkoon voi, siirappi ja suola. Leivo taikina pitkäksi tangoksi, leikkaa n. 50 osaan. Kaulitse kuoret ohuiksi pyörylöiksi, levitä täyte toiselle puolelle ja käännä sitten kansi kiinni. Paista 250-asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia. Voitele valmiit supikkaat voisulalla. Jos pakastat supikkaita, niin voitele ne vasta kun lämmität tarjolle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti