Tenu-ravintola

http://nyt.fi/a1305904187282

suomekot himotah karjalazkul'tuuruo omakse muinazekse kul'tuurakse,
 ku hyö iče ollah liijakse ruoččein kaldazii.. (fennomanni-duumu)

Taas karjalaisuutta työnnetään "muinaissuomalaisuuden" alaiseksi vaikka SITÄ SE EI OLE. Karjalaiskulttuuri kehittyi jo viikinkiajalla omaksi kulttuuriksi, eikä se ole ollut "muinaissuomalainen"..
Tënu on ravintola, jonka konsepti pohjautuu muinaiseen suomalaiseen mytologiaan ja kansanperinteeseen. Sen takana ovat ravintoloitsija-kokki Antto Melasniemi sekä taiteilija-muotoilija Klaus Haapaniemi. - http://www.melasniemi.com/page-t/
 Ruoan taustana toimivat myyttiset maisemat, joita kuvittavat Haapaniemen piirtämät hahmot. Ruokaa ovat inspiroineet itäsuomalaiset raaka-aineet kuten poro, marjat ja sienet ja se noudattelee Melasniemen suosittujen helsinkiläisten ravintoloiden Ateljé Finnen ja Kuurnan menuita. - http://www.melasniemi.com/page-t/
Ja poro ei ole perinteistä ruokaa Itä-Suomessa, vaan Pohjois-Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

terralympus